Slide

Хранителна добавка с ефективно усвояване при повишена
нужда от желязо и липса на енергия. Произведено в Германия.

Около 30% от населението е с железен дефицит, а желязодефицитната анемия е най-разпространеният хранителен дефицит в света, сочат данните на Световната здравна организация.

Най-честите причини за дефицита на желязо и анемията са стомашно-чревно кървене, тежка менструация, бременност, недостатъчен прием на желязо с храната, особено при рестриктивни диети, като веганизъм и вегетарианство, както и намалената абсорбция на желязо от оранизма.

Състоянието е по-често срещано при децата и жените, но засяга и мъжете - в зависимост от начина им на живот, хранителните навици и здравословното състояние.

Симптомите на железния дефицит и желязодефицитната анемия могат да варират в широк диапазон: недостиг на въздух, умора, сърцебиене, главоболие, световъртеж, нарушена концентрация, лош апетит, гадене, ниско спортно представяне, слаба имунна система и податливост на инфекции.

В дългосрочен план състоянието може да доведе до нарушения на подвижността, малабсорбция (нарушена способност на усвояване на хранителните вещества), неврологични проблеми (като синдром на неспокойните крака) и др. Желязодефицитната анемия може да влоши хронични състояния и да доведе до неефективност на лечението им. Тежката желязодефицитна анемия може да увеличи риска от развитие на усложнения, които засягат сърцето и/или белите дробове.

Редица научни изследвания демонстрират, че състоянието се повлиява много добре с прием на хранителна добавка, независимо от първоизточника на дефицита. Оралният прием на желязо под формата на сироп е едно от най-добрите средства за справяне с проблема, тъй като е лесно, достъпно, удобно и се усвоява ефективно.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

НА PRIMLIFE FERRO ENERGY

Сироп за поддържане на нормални нива на желязо в кръвта.

Желязото допринася за нормалното образуване на еритроцитите и хемоглобина.

Желязото е необходимо за преноса на кислород до тъканите.

Необходимо е за производството на енергия в клетките.

С витамин С за по-добро усвояване на желязото и за по-добър имунитет.

С Витамин В1 и В6 – за производството на повече енергия.

За поддържане на нормални нива на желязо в кръвта, при планиране на бременност, след операции и прекарани вирусни инфекции/простуда/грип.

Съдържа 2-валентно желязо, за оптимално усвояване (железен II глюконат).

Голяма опаковка - 250 мл в стъклена бутилка с мерителна чашка за лесно дозиране.

ВЕДНЪЖ ДНЕВНО, в течна форма за по-добро усвояване и лесен прием.

Състав на FERRO ENERGY

Човешкото тяло се нуждае от желязо, за да произвежда хемоглобин, протеин в червените кръвни клетки, който им позволява да пренасят кислород през кръвоносните съдове и така тъканите и мускулите могат да работят ефективно.

Витамин B1 е водоразтворим витамин, който действа като коензим за производството на енергия. Редица научни изследвания свързват желязодефицитната анемия с дефицит на Вит. B1, особено при по-възрастните хора.

Пиридоксинът, известен още като витамин B-6 е водоразтворим витамин, който помага за производството на енергия в тялото и е необходим за синтеза на допамин и серотонин (т.нар. “хормони на щастието”). Съвместният прием на желязо и витамин B6 повишава нивото на хемоглобина по-ефективно, отколкото самостоятелният прием на желязо.

Витамин С е един от най-добре проучените витамини – мощен антиоксидант, който подпомага поддържането на здрава кожа, кръвоносни съдове, кости и хрущяли, подсилва защитата на клетките и ги поддържа здрави. Витамин C подобрява усвояването на желязото от организма.

Натурални източници на желязо, познати от векове за справяне с признаците на железния дефицит, като умора, ниска концентрация и мускулна сила.

ПРИЕМ

ФероЕнерджи е хранителна добавка за справяне с железния дефицит и подобряване на енергийния тонус, под формата на сироп с приятен вкус. Приема се само веднъж дневно с мерителна чашка за лесно дозиране.

Препоръчителен дневен прием:
4-7 години: 5 ml / ден
7-10 години: 10 ml / ден
10-18 години: 15 ml / ден
При възрастни: 20 ml / ден

Съставки

** % от референтните стойности за възрастни (RDA) съгласно Регламент (ЕС) № 1169/2011

Съставки:
Вода; подсладител: малтитолов сироп; червен концентрат от гроздов сок; концентрат от ябълков сок; екстракт от коприва (Urtica diotica L.); железен-II-глюконат; овкусител (вкус на вино); L-аскорбинова киселина (витамин C); сгъстител: ксантанова гума; консервант: калиев сорбат; екстракт от живовляк (Plantago lanceolata L.); пиридоксин хидрохлорид (Витамин B6); тиамин хидрохлорид (Витамин B1).

Опаковка:
250 мл

Рег. номер Т222302597/14.6.2023

Производител:
Dr. Theiss Naturwaren Gmbh, Германия

КЪДЕ ДА КУПЯ

PrimLife е подходящ за употреба при: Предменструалният синдром (ПМС), Болезнен цикъл, Ендометриоза, Поликистозни яйчници, Менопауза, Репродуктивни нарушения, Проблеми с кожата, Акне, Екзема, Дерматит.

Бързи връзки

Контакти

"НАТУРПРОДУКТ" ООД София 1528, бул. Христофор Колумб 64, София еърпорт център, Логистична сграда 3, вход 4;

Primlife@naturprodukt.bg - Примерен

(02) 979 12 19; Факс: (02) 971 12 17

Контакти

"НАТУРПРОДУКТ" ООД София 1528, бул. Христофор Колумб 64, София еърпорт център, Логистична сграда 3, вход 4;

Primlife@naturprodukt.bg - Примерен

(02) 979 12 19; Факс: (02) 971 12 17

ПРИ ХОРМОНАЛНИ ПРОМЕНИ​

Предменструалният синдром (ПМС), предшестващ менструалния цикъл, се характеризира с емоционална лабилност и честите промени в настроението, повишен апетит към сладки храни, болка в гърдите, поява на акне, може да бъде предотвратен при редовен прием на масло от вечерна иглика.

Постигането на хормонален баланс (нормални нива на естроген, прогестерон, пролактин) повишава значително възможността от зачеване при жени, планиращи бременност. Приемът на масло от вечерна иглика е с благотворен ефект и за облекчаване на някои от проявите, свързани с настъпването на менопаузата, а именно горещи вълни, нарушения в съня, промени по кожата, склонност към депресия.

АКТИВНО ПОМАГА ПРИ

Висок холестерол и сърдечносъдови проблеми

 Маслото от вечерна иглика допринася за намаляване на лошия холестерол и баланса при високо кръвно налягане.

АКТИВНО ПОМАГА ПРИ

Висок холестерол и сърдечносъдови проблеми

Маслото от вечерна иглика допринася за намаляване на лошия холестерол и баланса при високо кръвно налягане.

АКТИВНО ПОМАГА ПРИ

ПРОБЛЕМИ СЪС СТАВИТЕ, КОСАТА И КОЖАТА

Маслото от вечерна иглика е богато на Омега-6 мастни киселини, благодарение на които се подобрява състоянието на ставите, кожата и косата. Антиоксидантната активност в маслото от вечерна иглика спомага за ограничаване на възпалението при ставни проблеми. Рисков фактор за развитието на различни костно-ставни проблеми (артрит, остеопороза) са хормоналните промени, настъпващи при менопаузата. Маслото от вечерна иглика балансира хормоналните нива. Ревматоидният артрит (РА) е вид автоимунно заболяване, което означава, че имунната система атакува собствените си клетки и тъкани. Някои проучвания предполагат, че GLA може да намали болката и да подобри функцията при хора с лек до умерен ревматоиден артрит. *6 Преглед на проучвания от Австралия от 2011 г. заключава, че GLA, открит в масло от вечерна иглика, семена от пореч или масло от касис, осигурява умерено облекчаване на болката и увреждането при хора с ревматоиден артрит. *7 Повишеният прием на ненаситени мазнини е свързан с намален риск от остеопороза, която кара костите да станат слаби и чупливи. Това състояние засяга особено жените след менопаузата. Маслото от иглика се състои почти изцяло от ненаситени мазнини и се смята от някои, че противодейства на загубата на костна маса, наблюдавана при жени с остеопороза. *3 18-месечно проучване от Южна Африка съобщава, че комбинираната употреба на масло от иглика, рибено масло и калциеви добавки или забавя, или намалява загубата на костна маса при по-възрастни жени (средна възраст 79) в сравнение с контролна група от жени на подобна възраст, получаващи плацебо.8 Според проучването, жените, получили комбинацията, са имали увеличение на плътността на бедрената кост от 1,3% (срещу загуба от 2,3% в групата на плацебо). Докато костната плътност на лумбалния гръбначен стълб или долната част на гърба остава непроменена в групата с масло от иглика, групата на плацебо има 3,2% намаление на костната плътност.

Маслото се предлага в меки капсули, лесни за поглъщане и удобна форма за дозиране.

АКТИВНО ПОМАГА ПРИ

ПРОБЛЕМИ СЪС СТАВИТЕ, КОСАТА И КОЖАТА

Маслото от вечерна иглика е богато на Омега-6 мастни киселини, благодарение на които се подобрява състоянието на ставите, кожата и косата. Антиоксидантната активност в маслото от вечерна иглика спомага за ограничаване на възпалението при ставни проблеми. Рисков фактор за развитието на различни костно-ставни проблеми (артрит, остеопороза) са хормоналните промени, настъпващи при менопаузата. Маслото от вечерна иглика балансира хормоналните нива. Ревматоидният артрит (РА) е вид автоимунно заболяване, което означава, че имунната система атакува собствените си клетки и тъкани. Някои проучвания предполагат, че GLA може да намали болката и да подобри функцията при хора с лек до умерен ревматоиден артрит. *6 Преглед на проучвания от Австралия от 2011 г. заключава, че GLA, открит в масло от вечерна иглика, семена от пореч или масло от касис, осигурява умерено облекчаване на болката и увреждането при хора с ревматоиден артрит. *7 Повишеният прием на ненаситени мазнини е свързан с намален риск от остеопороза, която кара костите да станат слаби и чупливи. Това състояние засяга особено жените след менопаузата. Маслото от иглика се състои почти изцяло от ненаситени мазнини и се смята от някои, че противодейства на загубата на костна маса, наблюдавана при жени с остеопороза. *3 18-месечно проучване от Южна Африка съобщава, че комбинираната употреба на масло от иглика, рибено масло и калциеви добавки или забавя, или намалява загубата на костна маса при по-възрастни жени (средна възраст 79) в сравнение с контролна група от жени на подобна възраст, получаващи плацебо.8 Според проучването, жените, получили комбинацията, са имали увеличение на плътността на бедрената кост от 1,3% (срещу загуба от 2,3% в групата на плацебо). Докато костната плътност на лумбалния гръбначен стълб или долната част на гърба остава непроменена в групата с масло от иглика, групата на плацебо има 3,2% намаление на костната плътност.

Маслото се предлага в меки капсули, лесни за поглъщане и удобна форма за дозиране.

АКТИВНО ПОМАГА ПРИ

ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ И СЪРДЕЧНОСЪДОВИ ПРОБЛЕМИ

 Маслото от вечерна иглика допринася за намаляване на лошия холестерол и баланса при високо кръвно налягане.

АКТИВНО ПОМАГА ПРИ

ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ И СЪРДЕЧНОСЪДОВИ ПРОБЛЕМИ

 Маслото от вечерна иглика допринася за намаляване на лошия холестерол и баланса при високо кръвно налягане.

АКТИВНО ПОМАГА ПРИ